párosképek-20.jpg

MAEF 2021ES

ESKÜVŐI

FOTÓPÁLYÁZÁT

 

 

EGY RENDHAGYÓ ÉV UTÁN, IMMÁR 3. ALKALOMMAL HIRDETJÜK KI ESKÜVŐI FOTÓPÁLYÁZATUNKAT. 


 

MAEF  ESKÜVŐI FOTÓPÁLYÁZAT
 

Az ikonra kattintva              olvasható a pályázat, vagy lefelé görgetve ezen az oldalon.  

 

HATÁRIDŐK:

Nevezés:

2021.01.01 - 2021.02.28-ig. 

Beküldhető képek: 2020. 01.01-től  - 2020.12.31-ig készült fotók

Eredményhirdetés 2021.04.01

 VERSENYLEÍRÁS:

A versenyre beküldött fotóknak, valós esküvői fotóknak kell lenniük, nem fogadunk el workshopokon készült felvételeket, valamint jegyesfotózáson készült képeket sem.  A pályázaton kizárólag olyan fényképészek vehetnek részt, akik hivatásszerüen fotóznak esküvőket. 

Egy versenyző 15db képet küldhet be az általa fotózott esküvők bármely ( több esküvőről, vegyesen is küldhetőek a képek! ) pillanatáról, a készülődéstől kezdve a nap végéig, lehet vicces, érzelmes, és absztrakt kép megkötések nélkül. Idén nincsenek külön kategóriák. A pályázat nyertese 100.000 Ft jutalomban részesül.

Ez lesz a  fődíj. Kategóriától függetlenül a döntőbe került képek közül, a zsűri által legmagasabb pontszámot kapó kép szerzője lesz a nyertes, továbbá a nevezők 10% kap 20.000 Ft-ot és egyéb díjakat.
(pl 100 nevező esetén 1 fődíj és 10 díjazott). A verseny két fordulós, a zsűri döntése alapján kerülnek be a képek a 2. / Döntő körbe, ott pedig egy 0-10-ig terjedő pontozással kerülnek ki a győztes képek. Ezen felül a döntőbe jutott képek legmagasabb pontszámát kapó 30%-a MAEF dicséretet kap, egy egyedi logó formájában.

 

A ZSŰRI TAGJAI: 

 

Molnár Krisztina         Lapigazgató            Esküvő Classic magazin                        

Herczeg Zoltán            Fotográfus               herczegstudio.hu     

Matteo Carta               Fotográfus              matteocartafotografia.com
Sergio Arnés               Fotográfus              sergioarnes.com

 NEVEZÉSI DÍJ: 

6000Ft - 

A képek elküldése után kérjük befizetni a nevezési díjakat, de legkésőbb a pályázati lezárásáig, 2021 február 28.-áig.

Befizethető banki átutalással. Az átutalás, megjegyzési rovatában fel kell tüntetni: „MAEF, nevezési díj, valamint az email címet amiről a képeket küldikBanki utaláshoz információk: 

CIB Bank: 10701094 - 63293553 - 51100005

IBAN formátum: HU49-1070-1094-6329-3553-5110-0005

A pályázaton való részvétel a nevezési díj befizetésével válik érvényessé.

A pályázatra egy pályázó 15db képet küldhet be wetransferen ( https://wetransfer.com ) keresztül az info@maef.hu email címre. 
Az emailben fel kell tüntetni a pályázó teljes nevét, ( számlázási adatait ) valamint postai címét - illetve ha nem egyezik akkor a számlázási címét.

 

SZERZŐI JOGOK:

A MAEF Esküvői Fotópályázat 2021 eseményen résztvevők / jelentkezők a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadják a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárulnak képeik kiállítási katalógusban, vagy az azt helyettesítő albumban és a kiállítást propagáló minden egyéb elektronikus és nyomtatott publikációkban, a kiíró és a szponzorok közötti szerződésben felsorolt kiadványokban, valamint a pályázat archívumában való térítésmentes megjelenéséhez.

A pályázók vállalják a felelősséget azért, hogy a beküldött képeken ábrázolt személyek nyilvánosságra kerülhetnek.

 

FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:

A pályázatra kizárólag digitális képek küldhetők be. A képeket eredeti felbontásba wetransfer.com oldalon keresztül lehet elküldeni az info@maef.hu email címre. Az így küldött üzenetnek tartalmaznia kell a pályázó teljes nevét, postai címét, és számlázási címét ha eltér, valamint a pályázó póló méretét. Filetípus: JPEG, a legmagasabb képminőséggel elmentve, sRGB színtérben. A képek rövidebb oldala legalább 1200 pixelnek kell lennie, tetszőleges oldalarányokkal! A beküldött képek nevezése nem visszavonható, nem módosítható.

 

A képeken tetszőleges utómunka végezhető Lightroomban, a képre rá retusálni nem lehet, eltávolítani pedig a kép maximum 10% át. A beküldött képek nem tartalmazhatnak a szerzőre utaló információt, logót, nevet, ismertetőjelet, mivel a pályázat elbírálása anonim módon történik. A kiíró fenntartja a jogot, hogy szúrópróba-szerűen bekérje az eredeti (RAW) képeket, amelyek tartalmazzák az EXIF adatokat.

ETIKAI ELVÁRÁSOK: 


A pályázatra csak valós esküvői képek nevezhetők, workshopon

készült fotókat nem fogadunk el.

Amennyiben bizonyítást nyer, hogy ez nem így történt, a pályázó kizárásra kerül a versenyből.
 

A KÉPEK ELNEVEZÉSE:

A fájlnévnek tartalmaznia kell a szerző nevét, ékezetek nélkül pl: Fotózz Elemér pályázónk fotozzelemer, fotozzelemer1, fotozzelemer2,  névvel küldje be képeit. ( szervező katalógusba veszi a képeket, átnevezi és így juttatja el a zsűri tagok részére )

 

Lentebb megtallható a pályázat teljes lerása és az Adatkezelési nyilatozat, kérem olvassa át figyelemmel! 

Reméljük sikerül értéket teremtenünk ezzel a fotó pályázattal, sok sikert kíván minden résztvevőnek a zsűri és a
MAEF csapata! A pályázat teljes Leírása: 

1./ Pályázat célja, pályázat kiírója és pályázók köre

 

1./1. A pályázat célja

 

A pályázat célja – a 2020. évben esküvővel összefüggésben készült legszebb, legigényesebb, legkreatívabb, legkülönlegesebb fotók elismerése és díjazása.

 

1./2. A pályázat kiírója

 

MAEF-Magyar Esküvőfotósok weboldal üzemeltetője

 

1./3. A pályázat benyújtására jogosultak köre

 

Pályázatot nyújthat be az a fotós, aki a pályázati feltételeket maradéktalanul teljesíti, a pályázati feltételeket magára nézve kötelezőnek tekinti.

 

2./ A pályázat egészére vonatkozó tudnivalók, technikai követelmények

 

2./1. A pályázat benyújtásának és elbírálásának feltételei

 

  • Kizárólag 2020. január 01. napja és 2020. december 31. napja között készült, saját fotókkal lehet pályázni;

  • A pályázati anyag határidőre történő beérkezése, mely 2021. január 01. és 2021. február 28. napja közötti idő;

  • Kizárólag valós esküvői fotók vehetnek részt a pályázaton, workshopokon keresztül készült felvételek nem vehetnek részt a pályázaton;

  • A pályázaton való részvételnek a feltétele a nevezési díj megfizetése, mely 6000.-Ft, azaz Hatezer forint, melyet banki átutalással vagy befizetéssel lehet teljesíteni a pályázat kiírójának CIB Banknál vezetett 10701094 - 63293553 - 51100005 számú számlaszámára IBAN formátumban: HU49-1070-1094-6329-3553-5110-0005. Az átutalás, illetve a befizetés közlemény rovatában fel kell tüntetni a „MAEF” megjegyzést, valamint a pályázó teljes nevét, e-mail címét, melyről az esküvői fotókat fogja küldeni. A pályázó nevének egyeznie kell a nevezési díj utalójával, eltérés esetén a közleményben kell a pályázó nevét feltüntetni. A nevezési díjat a pályázat lezárásáig, 2021 február 28.-áig át kell utalni, ellenkező esetben kiíró törli a megküldött fotókat és pályázó nevezését érvénytelennek tekinti.

 

3./ Pályázat benyújtása

 

3./1. A pályázaton részt venni kizárólag digitális fényképpel lehet, melyet a wetransfer.com weboldalon keresztül az info@maef.hu e-mail címre kell beküldeni. Az így küldött üzenetnek tartalmaznia kell a pályázó teljes nevét, postai címét, és számlázási címét ha eltér.

 

3./2. Egy pályázó maximálisan 15 db digitális fényképet küldhet be. A file típusnak JPEG tömörítésben /formátumban kell lennie a legmagasabb képminőséggel elmentve, sRGB színtérben. A képek rövidebb oldalának minimálisan 1200 pixelesnek kell lennie. Az oldalarányokat tetszőlegesen kiválaszthatja a pályázó. A beküldött képeket a beküldést követően módosítani és visszavonni nem lehet. A képeken tetszőleges utómunka végezhető Lightroomban, a képre rá retusálni nem lehet, eltávolítani pedig a kép maximum 10% át. A beküldött képek nem tartalmazhatnak a szerzőre utaló információt, logót, nevet, ismertetőjelet, mivel a pályázat elbírálása anonim módon történik. A kiíró fenntartja a jogot, hogy szúrópróba-szerűen bekérje a pályázóktól az eredeti (RAW) képeket, amelyek tartalmazzák az EXIF adatokat. Ezeken túlmenően tartalmaznia kell az e-mailnek a pályázó weblapjának vagy Facebook oldalának linkjét.

 

3./3. Pályázó tudomásul veszi, hogy azzal, hogy a fotókat wetransfer-en keresztül feltöltötte és pályázat kiírója felé továbbította, a pályázat feltételeket és a lenti adatkezelési hozzájárulást magára nézve kötelezőnek tekinti, kinyilvánítja továbbá, hogy a képek feltöltésével és a pályázaton való részvétellel személyiségi- és szerzői jogokat nem sért. Az ennek megszegéséből eredő károkat pályázó viseli, a jelen bekezdésben rögzítettekért a pályázat kiírója a felelősségét kizárja.

 

3./4. A pályázat beküldésének határideje: 2021. február 28.

 

4./ A pályázat tartalmi és formai követelményei

 

4./1. A pályázatok érvénytelensége

 

Érvénytelen a pályázat, ha

 

- elkésett, tehát 2021. február 28. napját követően nyújtották be,

- pályázó nem fizette meg a nevezési díjat,

- a pályázat formailag nem felel meg a 2./ és 3./ pontban írtaknak,

 

Az érvénytelen pályázatot benyújtót a pályázatíró a pályázatból kizárja, melyről értesítést küld. A pályázatból való kizárás esetén a nevezési díj nem kerül visszafizetésre, melyet pályázó kifejezetten tudomásul vesz.

 

4./2. A fotók elnevezése

 

A fájlnévnek tartalmaznia kell a szerző nevét ékezetek nélkül egybe írva, több fotó beküldése esetén azokat folyamatos sorszámozással kell ellátni. Pl.: Fotózz Elemér pályázó első képének elnevezése: fotozzelemer1, második képének elnevezése: fotozzelemer2, stb.

 

4./3. Etikai elvárások

 

A pályázatra csak valós esküvői képek nevezhetők, workshopon készült fotókat nem fogad el a pályázat kiírója. Csak saját készítésű fotóval lehet pályázni. Amennyiben ezen feltételek ellenkezője nyer bizonyítást, úgy a pályázó kizárásra kerül a versenyből és az esetleges szerzői-, személyiségi jogok megsértéséből eredő károkért kártérítési kötelezettség terheli.

 

5./ A befogadott pályázatok értékelésének folyamata, díjazás

 

5./1. Pályázat kiírója vállalja, hogy az érvényes nevezést követően a beérkezett fotókat anonimizálja, azokat értékelés céljából a szakmai zsűri tagjai részére zárt, elektronikus, online felületen elérhetővé teszi oly módon, hogy a képek készítője a zsűri előtt nem válik ismertté az eredményhirdetésig.

 

Pályázó tudomásul veszi, hogy az értékelés lezárulta és az eredmény kihirdetése előtt a szavazás állása nem ismerhető meg.

 

5./2. Zsűritagok és az értékelés

 

A zsűri tagjai: Molnár Krisztina lapigazgató, Herczeg Zoltán fotográfus, Matteo Carta és Sergio Arnés fotográfusok, akik egyéni ízlésük szerint, egymástól függetlenül, külön-külön értékelik a pályázaton részt vevő fotókat.

 

A szabályszerűen beküldött és elfogadott pályázat alapján beérkezett fotók közül a szakmai zsűri dönti el, hogy melyik fotót kívánja a döntőbe juttatni. 

 

Arról, hogy egy fotó a döntőbe jutott, pályázat kiírója értesíti a pályázót a korábban megadott e-mail címre történő e-mail megküldésével.

 

Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázat kiírójának az eredményre semmilyen ráhatása nincs, nem érdeke a szavazás befolyásolása, az eredményért felelősség nem terheli.

 

Pályázó a részvétellel kifejezetten elfogadja és tiszteletben tartja a szakmai zsűri döntését.

 

Egy pályázó csak egy díjat kaphat abban az esetben is, amennyiben több képe kerülne döntőbe. Amennyiben egy pályázó több fotója kerülne be a legjobb 6 kép közé, úgy a magasabb pontszámot elért fotó kerül figyelembevételre és díjazásra.

 

Eredményhirdetés időpontja: 2021. Április 01

 

5./3. Közönségszavazás

 

A szakmai zsűrizés lezárulta és eredményhirdetést követően közönségszavazás indul, pályázat kiírója a MAEF Facebook galériájába feltöltve közzéteszi az összes döntőbe jutott fotót, mely közzétételhez pályázó a pályázat benyújtásával kifejezetten hozzájárul. A galériába feltöltött fotókra a Facebook-on keresztül lehet szavazni. A legtöbbet megosztott, illetve a www.facebook.com/magyareskuvofotosok oldalon ( ez fontos,! ) a legtöbbet like-olt kép nyeri el a közönségdíjat (a megosztások és a like-ok száma összeadódik).

 

6./ Személyiségi- és szerzői jogok

 

6./1. Képmáshoz fűződő jogok

 

Pályázó kijelenti és szavatolja, hogy az általa nevezett fotók tekintetében a képeken szereplő személyek (szóbeli-, írásbeli-, ráutaló magatartással tett) beleegyezési, hozzájárulási nyilatkozatával rendelkezik a közzététel vonatkozásában. Ezen nyilatkozatáért Pályázó szavatol és kifejezetten tudomásul veszi, hogy a Ptk. 2:48. §-ában rögzített, képmáshoz fűződő jogok megsértéséből fakadó felelősséget pályázat kiírója kizárja, azokért teljes mértékben Pályázó köteles helyt állni.

 

6./2. Szerzői jogok

 

Pályázó tudomásul veszi, hogy kizárólag az általa készített fotókat szerepeltetheti a pályázaton, más által készített, átdolgozott fotók megjelentetését a pályázat kiírója nem biztosítja. Pályázó, mint a szerzői jog jogosultja kijelenti, hogy a fotókon másnak szerzői joga, vagy egyéb, a felhasználást akadályozó, korlátozó joga nem áll fenn.

 

Pályázó kijelenti, hogy a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szerzői jogi törvény) 1. és 4. § alapján a Fotós által rendelkezésre bocsátott fényképek szerzői joga Pályázót, mint szerzőt illeti.

 

A jelen pontban írt, Pályázót megillető szerzői jogokra figyelemmel Pályázó a Szerzői jogi törvény 10., 16., 18., 24. § alapján kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a pályázat kiírója a Pályázó által rendelkezésére bocsátott fotókat a pályázat népszerűsítése érdekében reklám, marketing célra felhasználja, nyilvánosságra hozza, többszörözze, műpéldányon nyilvánosan előadja (pl. szórólap), melyért ellenszolgáltatás nem illeti meg Pályázót a pályázat kiírójával szemben. Ez a felhasználási szerződéses kikötés a pályázat kiírója számára nem jelent kizárólagosságot, Pályázó pedig kijelenti, hogy korábban azonos művek tekintetében nem adott más számára kizárólagos felhasználási engedélyt, mely jelen szerződés teljesítését ellehetetlenítené.

 

Pályázó az általa a pályázat kiírója rendelkezésére bocsátott művek kiállításához kifejezetten hozzájárul azzal, hogy a mű kiállítása, közzététele, egyéb közösségi médiában (pl. Facebook, Instagram) történő nyilvánosságra hozatala esetén a Pályázó, mint szerző nevét fel kell tüntetni.

 

Pályázó a pályázaton való részvétellel kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a pályázat lezárását követően a pályázaton részt vett fotókat a pályázat kiírója a közösségi médiában, saját weboldalán a név és forrás megjelölésével közzétegye, felhasználja, melyért pályázó díjazásra nem jogosult.

 

7./ A MAEF Esküvői Fotópályázat 2021 eseményen résztvevő/ jelentkező Pályázó a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul képei kiállítási katalógusban, vagy az azt helyettesítő albumban és a kiállítást propagáló minden egyéb elektronikus és nyomtatott publikációkban, a kiíró és a szponzorok közötti szerződésben felsorolt kiadványokban, valamint a pályázat archívumában való térítésmentes megjelenéséhez.

 

A kiíró a beküldött képeket a pályázat, és weboldala / magyareskuvofotosok.hu – maef.hu illetve facebook oldala ( www.facebook.com/magyareskuvofotosok), és instagram fiókjának ( www.instagram.com/magyareskuvofotosok ) promóciója céljából térítés nélkül felhasználhatja nyomtatott és elektronikus formában mindig a szerző feltüntetésével!

 

Budapest, 2021. Január 1.

 

ADATKEZELÉSI NYILATKOZAT

 

Alulírott pályázó a fotók beküldésével tudomásul veszem és elfogadom, hogy a nevem és postacímem, e-mail címem adatkezelésének célja (szerződés teljesítéséhez szükséges kapcsolattartás) és jogalapja előttem ismert, tudomásul veszem adatkezelő MAEF Magyar Esküvőfotósok (képv.: Sarvady Mátyás; székhely: Budapest 1146 Cházár András utca 2/A; nyilvánartás szám: 50408245 adószám: 67557248-1-42) tájékoztatását, miszerint: az adatkezelés jogalapja a felek közötti szerződés teljesítése (Adatakezelő tájékoztatja Pályázót, hogy nevének és e-mail címének hiányában nem tud szolgáltatást nyújtani, ezáltal nem tudja szerződéses kötelezettségét teljesíteni. Ezen felül a szerződés teljesítsése körében adatkezelő szerződött partnerei igányt tarthatnak a Pályázó nevére a forrás megjelölése, szerzői jogok biztosítása érdekében, emiatt szükségessé válhat a Pályázó nevének átadása a pályázat kiírójának szerződött partnerei felé, amit Pályázó kifejezetten tudomásul vesz (adatakezelő vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítése). Adatkezelő tájékoztatja Pályázót, hogy a jogos érdek tekintetében saját jogos érdekeinek érvényesítése-így különösen polgári peres és nemperes eljárás kezdeményezése/annak elkerülése, szándékos károkozás, jó hírnév megsértésének megelőzése érdekében is szükséges az adatkezelés. Tudomásul veszem, hogy ezen esetekben a törléshez való jog nem, a tiltakozáshoz való jog azonban megillet engem. Ez esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Egyes esetekben az érintett hozzájárulása (az érintett hozzájárulásával kezelt adatok) a szerződéskötés “opcionális” szóval kerülnek megjelölésre, ezen adatok megadása önkéntes, nem kötelező megadni azokat, ezen adatok törlését Ön bármikor kérheti. A hozzájárulást Ön a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg.) Tudomásul veszem, hogy az adatkezelés időtartama az utolsó kapcsolatfelvételtől számított 5 év. Tudomásul veszem, hogy panaszjog illeti meg, melynek keretében a felügyeleti hatósághoz, NAIH-hoz (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhatok panaszommal. 

REFERENCIÁK

Fruska bisztró, esküvői helyszín Budapesten

© 2019 Magyar Esküvőfotósok

LEZÁRT FOTÓPÁLYÁZATAINK

PARTNEREINK

Canon, Pentax, Ricoh, Sigma és Tamron hivatalos márkaszerviz